onsdag 6 maj 2015

Quornfilé med pesto


I lördags var jag på middag med vänner och bekanta och potentiella framtida vänner. Menyn var som följer:
Förrätt
Nordisk inspirerad vegetarisk carpaccio. Detta innebär halstrade zucchiniskivor, palsternackschips, västerbottenost, bladpersilja, lågtempad cocktailtomat och aioli.
Huvudrätt
Confiteradfläsksida, vitlök och timjansky och mandelpotatispuré. Rätten toppas med serranochips och örtkrutonger.
Efterrätt
Citrontårta fylld med lemoncurd, citronmarängssmörkrän och blåbärskompott. Detta täckt med ett tunt lager chokladganache och dekorerad med sockerpasta.

Vegetarianerna fick köttet utbytt mot en variant med quornfilé. Som varande vegetarian fick jag sen förpackningen med överblivna quornfiléer med mig hem. I söndags åt jag micrad quornfilé med påkletad pesto och några tomater som tillbehör.
Kan verkligen rekommendera pesto för att smaksätta annars ganska smaklösa quornfiléer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar